Det helt rigtige profilbillede

Det helt rigtige profilbillede Det helt rigtige profilbillede – sådan vælger du det
Drømmer du om at finde den store kærlighed på en af de mange datingsider på nettet, er det afgørende, at du udstyrer din datingprofil med et profilbillede. Undersøgelser har blandt andet vist, at dine chancer for at finde en kæreste gennem onlinedating er hele 20 gange mindre, hvis ikke du har et profilbillede på din profil.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket billede du vælger, for – udover at du naturligvis gerne må tage dig ud fra din bedste side – anbefales det også, at dit billede fortæller en historie om dig. Tilmed skal du være opmærksom på, hvilke signaler dit billede udsender til eventuelle partnere.

Forvirret, rundtosset og forpustet allerede?

Bare rolig – med afsæt i videnskabelige undersøgelser og vores egen viden om og erfaringer med datingsider kan du i denne guide blive meget klogere på, hvordan du vælger det helt rigtige profilbillede.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Findenkaereste.dk, som månedligt hjælper tusinder af danskere med at få succes med dating på nettet. Besøg dem her.

Derfor skal du have et profilbillede
Vi mennesker benytter os i høj grad af synssansen, når vi skal vælge en partner. Vi er helt enige i, at det er det indre, der tæller, når man skal finde en person at dele tilværelsen med. Vi må dog også erkende, at det i første omgang er det ydre, som tiltrækker.

Når du møder et nyt menneske for første gang, vil du allerede i løbet af få hundrededele af et sekund have dannet dig et indtryk på baggrund af personens udseende. Hår, ansigt, krop, beklædning og så videre bliver alt sammen taget med i overvejelserne, når din underbevidsthed helt automatisk vurderer en fremmed. Dette gælder både i den virkelige verden såvel som den digitale på diverse datingplatforme.

Har du ikke et profilbillede, vil du i langt de fleste tilfælde blive sorteret fra af potentielle bejlere, når de går på jagt på de virtuelle jagtmarker.

Dine chancer for at få en fisk på krogen er helt op til 20 gange større, når du har et billede tilknyttet din profil. Der er derfor ingen vej udenom – du SKAL have et profilbillede på din datingprofil.

Så langt så godt. Næste skridt er at vælge det helt rigtige, som kan gøre dig interessant og tiltrække opmærksomhed hos det modsatte køn.

Hvad skal dit billede signalere?
Når du skal vælge det helt rigtige profilbillede til din datingprofil, er det væsentligt, at du gør dig tanker om, hvad du gerne vil signalere. Alt efter hvilket signal dit billede sender, vil du formentlig kunne tiltrække forskellige typer af personer.

Vi anbefaler derfor, at du først og fremmest overvejer, hvad du egentlig søger. Er det en fast kæreste, et one night stand, en person du kan tage i biografen med i ny og næ eller noget fjerde?

Forestil dig et billede af en mand eller kvinde, som i en sofa sidder og smiler med et barn i skødet. Hvad er din første tanke? Familiemenneske, omsorgsfuld, en god far/mor, kærlig måske? Det vil formentlig være nogenlunde i disse baner, du tænker, når du ser billedet for dig i dit indre.

Forestil dig nu den samme person, men denne gang er sofaen skiftet ud med en barstol og barnet med en stor fadøl eller en kulørt drink. Vi befinder os ikke længere i en dagligstue, men i stedet på en beværtning. Det er næppe de samme forestillinger som før, der dukker op i hovedet på dig. Personen på billedet er nøjagtigt den samme, men signalet på de to billeder er vidt forskellige.

Vi gætter på, at billedet med barnet vil tiltrække personer, som også selv er familiemennesker, omsorgsfulde og kærlige, imens billedet fra baren vil tiltrække oplevelseslystne personer, der elsker fest og farver.

Det ene billede er ikke mere rigtigt end det andet, men da de to billeder ikke tiltaler og tiltrækker de samme typer mennesker, er det en super god idé, hvis du gør dig grundige overvejelser om, hvad det egentlig er, du søger.

Fortæl en historie med dit billede

Dit profilbillede skal ikke bare vise, hvordan du ser ud; det skal også fortælle noget om dig, så de, der ser det, bliver nysgerrige på at høre mere.

Billedet skal fortælle hvem du er
Mange benytter profilteksten til at fortælle om hobbier, værdier, job og lignende, men det er langt mere effektivt at gøre det med et billede. Der er nemlig noget om snakken, når man siger, at et billede siger mere end tusind ord.

Hvis du bruger al din fritid i haven, er det oplagt at bruge et profilbillede, hvor du, med jord under neglene og græs i håret, lurer ukrudt i blomsterbedet. Hvis din hund er dit et og alt, kan den komme med på billedet. Hvis du elsker at rejse, kan du bruge et billede fra dengang, du stod på toppen af Kilimanjaro.

Det er ikke væsentligt, hvad din hobby eller dine interesser er – det vigtige er, at du viser det frem. De fleste af os bliver tiltrukket af passionerede mennesker, så hvis du kan vise, hvad du brænder for, vil det med garanti gøre dig mere interessant og tiltrækkende.

Når dit profilbillede fortæller en historie, bliver det også lettere for nye bekendtskaber at henvende sig til dig, fordi de får serveret et samtaleemne.

Fortæl en historie med dit billede
Rigtigt mange af os frygter at tage kontakt til fremmede, hvilket i høj grad skyldes, at det er svært at vide, hvad man skal tale med personen om. Et spændende profilbillede vil gøre det lettere for andre at skrive en besked til dig, fordi de kan tage udgangspunkt i dit billede og for eksempel skrive følgende:

”Jeg kan se, at du godt kan lide at være i haven. Dyrker du selv dine grøntsager?”
”Sød hund! Hvilken race er det?”
”Toppen af Kilimanjaro – vildt! Hvordan var udsigten?”

Dit profilbillede kan hjælpe samtalen i gang, fordi det kan give jer noget at tale om, hvilket kan være en kæmpe hjælp.

Tal med en professionel fotograf
Det kan måske være lidt svært at gennemskue, hvordan du skal fortælle en historie med dit profilbillede, men heldigvis er der hjælp at hente. Fotografer er vant til netop at fortælle historier med deres billeder, hvorfor det er oplagt at tage en snak med en professionel fotograf.

Det giver også god mening at alliere sig med en professionel fotograf, når profilbilledet skal skydes. Lad være med at gøre som mange andre, som tager et sløret selvportræt i et fedtet spejl på badeværelset. Få i stedet taget et ordentligt billede med det rigtige lys i de rigtige omgivelser, så du kan tage dig bedst muligt ud.
Held og lykke!

Rosende ord på Facebook

5

Sara Kiri Jartved

Alt i alt er Janus og hans fotostudie helt klart noget min familie og jeg vil anbefale.
Mange tak til Janus.Læs mere
5

Sara Kiri Jartved

"Janus er en rar og imødekommende mand med et fint fotostudie i København. Vi var 4 personer som var inde og få taget nogle familiebilleder (til info: der var nemt plads til et par stykker mere, uden det ville blive for trængt). Vi fandt en pæn baggrund i fællesskab og Janus var god til at komme med forslag til poseringer/ stillinger og til at få os alle til at smile på billederne.. Endda på samme tid ;).
Vi har i dag modtaget de 3 digitale billeder, som vi valgte ud fra en masse andre gode billeder. Vi er alle glade for resultaterne og ser frem til, at vise dem til resten af familien.
Alt i alt er Janus og hans fotostudie helt klart noget min familie og jeg vil anbefale.
Mange tak til Janus"
4

Lis Mølvig Henriksen

Mit barnebarn var meget betuttet og ret genert, men Janus gjorde virkelig hvad han kunne for at få tøet hende op, han blæste sæbebobler i stor stil og det gjorde lykke og han forsøgte med søde små fif og sjove ord undervejs.Læs mere
4

Lis Mølvig Henriksen

"Jeg har for nylig fået taget billeder med min datter og barnebarn - tre generationer som jeg havde ønsket mig meget.
Vi valgte baggrund i samarbejde med Janus og den fungerede rigtig fint på de færdige billeder.
Mit barnebarn var meget betuttet og ret genert, men Janus gjorde virkelig hvad han kunne for at få tøet hende op, han blæste sæbebobler i stor stil og det gjorde lykke og han forsøgte med søde små fif og sjove ord undervejs, men når man kun er to år så er det ikke altid så nemt.....
Det endelige resultat er dog fint og vi er glade for oplevelsen."
5

Sarah Brandt Talreja

Min mand og jeg har siden sommeren 2014 løbende fået taget billeder hos Captured Fotostudie og har modtaget de skønneste billeder af begge vores børn løbende.Læs mere
5

Sarah Brandt Talreja

"Min mand og jeg har siden sommeren 2014 løbende fået taget billeder hos Captured Fotostudie og har modtaget de skønneste billeder af begge vores børn løbende. Ved hver en begivenhed eller sæson - jul, barnedåb, forår, fødselsdag, osv. har vi lagt vejen forbi studiet for at få taget nogle billeder.
Nogle gange har vores børn været samarbejdsvillige og andre gange, ikke så meget men sådan er små børn og det har vi taget med. Vi har i sidste ende fået de billeder vi ønskede hvilke har gjort at vi kommer igen og igen og igen.
Vi anbefaler Captured Fotostudie i højeste grad til de der elsker flotte billeder og ønsker minder for livet. :)
TAK for de skønneste billeder af vores børn."
5

Olga Vyunytska Pedersen

Janus er yderst professionel, tålmodig, god til at skabe afslappende stemning og tager sig god tid til at vælge de bedste billeder.Læs mere
5

Olga Vyunytska Pedersen

"Vi er rigtig glade for vores billeder. Janus er yderst professionel, tålmodig, god til at skabe afslappende stemning og tager sig god tid til at vælge de bedste billeder. Vi har også været glade for Janus fleksibilitet, da vi kunne få tid lige før jul, selvom alt var booket. Vi vil helt klart anbefale Janus og ser frem til at komme i hans studio igen :-)"
4

Stinus Suominus

Janus formåede - selv om det var svært - at fange min søn med netop de udtryk, som jeg til daglig er så begejstret for.Læs mere
4

Stinus Suominus

"Jeg var forbi i torsdags og fik skudt en masse fine billeder af min lille søn og mig selv. Allerede mandag fik vi de flotte billeder og jeg er så glad for dem. Janus formåede - selv om det var svært - at fange min søn med netop de udtryk, som jeg til daglig er så begejstret for.
Jeg kan således varmt anbefale et besøg hos Janus "
5

Michella Rasmussen

Fotografen var fuld af ideer til hvordan vores søn kunne sidde/stå/ligge og der kom bare de bedste billeder ud af det!Læs mere
5

Michella Rasmussen

"Vi har fået taget de dejligste billeder af vores lille dreng!
Vi kan slet ikke vente med at modtage dem :)
Fotografen var fuld af ideer til hvordan vores søn kunne sidde/stå/ligge og der kom bare de bedste billeder ud af det!"
5

Mette Löwe

Janus guidede på en afslappet og humoristisk måde gennem fotosessionen.
Det var en absolut fantastisk oplevelse og levering af fotos var samme dag.Læs mere
5

Mette Löwe

"Jeg havde købt en deal til en fotosession, for at få taget et foto til mit CV.
Nu er det at blive fotograferet ikke lige min ynglingsbeskæftigelse, men efter nogle minutter med tilbageholdenhed, hvor armene og hænderne ikke rigtig kunne finde ud af, hvor de skulle være, blev det rigtig sjovt. Janus guidede på en afslappet og humoristisk måde gennem fotosessionen.
Det var en absolut fantastisk oplevelse og levering af fotos var samme dag. De bedste anbefalinger herfra."
5

Mia Lyhne Pedersen

Super service vi fik taget et fint familie billede. Der var mulighed for at prøve lidt forskelligt og god tålmodighed ved udvælgelsen af billederne.Læs mere
5

Mia Lyhne Pedersen

"Super service vi fik taget et fint familie billede ( selv om det tog et par billeder at få alle til at smile og åbne øjnene) der var mulighed for at prøve lidt forskelligt og god tålmodighed ved udvælgelsen af billederne?? og så var vi så heldige at modtage det digitale billede samme dag, helt fantastisk"
5

Cathrine Sonne Beck-Hansen

Janus er super sød og lytter virkelig til dét man har i tankerne. Vores gravid-billeder blev super flotte og vi er yderst tilfredse!Læs mere
5

Cathrine Sonne Beck-Hansen

"Janus er super sød og lytter virkelig til dét man har i tankerne. Vores gravid-billeder blev super flotte og vi er yderst tilfredse! Tak for en rigtig god oplevelse! :)
De bedste hilsner fra Jakob og Cathrine"
5

Louise Bonde Rasmussen

Janus er rigtig god til at fange det rigtige ansigtsudtryk og til at skabe stemning i billedet. Læs mere
5

Louise Bonde Rasmussen

"Har nu 2 gange været forbi Captured med min nyfødte. Janus er rigtig god til at fange det rigtige ansigtsudtryk og til at skabe stemning i billedet.
Jeg modtog billederne hurtigt og er meget tilfreds med redigeringen."
5

Cecillie Hansen

For nogle måneder side fik vi tager billeder af vores guldklump på 6 mdr.
Janus var utrolig fantastisk til børn. God kontakt med barnet.Læs mere
5

Cecillie Hansen

"For nogle måneder side fik vi tager billeder af vores guldklump på 6 mdr.
Janus var utrolig fantastisk til børn. God kontakt med barnet. Og ikke mindst de skønneste billeder!
Han får kun ros her fra. Lyttede til vores ønsker. Trods han blev far midt i det hele fik vi vores billeder hurtigt. Vi har nu 3 fantastiske billede på vores væg af vores dejlige søn.
Kan klart anbefales."
5

Isabella Elmazovski

God fotograf - med masser af gode idéer!
Kan klart anbefales.Læs mere
5

Isabella Elmazovski

"God fotograf - med masser af gode idéer!
Kan klart anbefales"
5

Jesper Bach

Kan varmt anbefale Janus til folk som har brug for en professionel fotograf.Læs mere
5

Jesper Bach

"Vi var forbi Janus med vores lille pige da hun var blot 3 uger gammel.
Han var yderst professionel og forstående.
Resultatet af billederne var også i top kvalitet, både de leverede prints og de digitale filer.
Kan varmt anbefale Janus til folk som har brug for en professionel fotograf."
5

Emma Aran

Det er bestemt ikke sidste gang, vi bruger Janus og kan varmt anbefale andre at gøre det samme.Læs mere
5

Emma Aran

"Janus fotograferede til vores bryllup den 19. september. Vi var yderst tilfredse med resultatet og ikke mindst hans fleksibilitet og profesionelle tilgang. Det er bestemt ikke sidste gang, vi bruger Janus og kan varmt anbefale andre at gøre det samme.
Bedste hilsner
Jeppe & Emma"
5

Rikke Marie Lykke

En perfekt oplevelse med et fantastisk resultat.Læs mere
5

Rikke Marie Lykke

"En perfekt oplevelse med et fantastisk resultat. Afslappet, professionel stemning, en fin blanding af, at blive lyttet til og få forslag, både da billederne skulle tages og udvælges."
5

Anja Dreier

Stemning var god, sjov og afslappet. Det kan klart anbefales.Læs mere
5

Anja Dreier

"I går tog vi 5 gymnasieveninder, som fejrede at det var 25 år siden vi blev studenter, ind til Janus og fik taget nogle skønne billeder. Stemning var god, sjov og afslappet. Det kan klart anbefales"
5

Gitte Skydsbæk Vestergaard

Super oplevelse og rigtigt gode billeder, selvom ungerne var svære at styre og få til at posere .Læs mere
5

Gitte Skydsbæk Vestergaard

"Fik fotograferet poderne igår hos Janus. Super oplevelse og rigtigt gode billeder, selvom ungerne var svære at styre og få til at posere "
5

Hildur Kaaber Ahrenkilde

Hurtig redigering af billede. Jeg kommer gerne igen :)Læs mere
5

Hildur Kaaber Ahrenkilde

"God service, god beliggenhed i forhold til offentlig transport (bus 3A og 1A), hurtig redigering af billede. Jeg kommer gerne igen :)"
5

Mathias Andersen

Min kæreste og jeg havde en god oplevelse og fik nogle rigtig gode billeder med hjem.Læs mere
5

Mathias Andersen

"Super professionelt! Min kæreste og jeg havde en god oplevelse og fik nogle rigtig gode billeder med hjem. Kan varmt anbefales."
Indlæs flere

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og modtag nyheder og særlige tilbud!

Captured Fotostudie på Facebook Læs mere om Captured Fotostudie på facebook